CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Barcelona aposta per l’autosuficiència energètica amb la Biomassa

by / dimecres, 11 desembre 2013 / Published in Noticies

Barcelona té engegada en el marc de l’edifici de la Central d’Energies de la Zona Franca, una central de generació d’energia tèrmica i frigorífica, amb potencial per abastir una àrea de 15 milions de m2, i un nou centre de control de la xarxa de distribució de calor i fred, que subministra mitjançant la xarxa District Heating & Cooling al barri de la Marina i la Zona Franca, el recinte firal Fira-Gran Via, el recinte comercial de Gran Via 2 i la plaça Europa de l’Hospitalet de Llobregat, entre d’altres. És l’aposta de la ciutat de Barcelona per l’autosuficiència energètica i el desenvolupament urbanístic i econòmic de la franja industrial i portuària del sud de la ciutat.

En la central està ubicat el centre de control que analitza i processa en temps real les dades de totes les centrals, subestacions i xarxa de transport. Amb producció amb redundància en els equips d’alta eficiència, la central de la Zona Franca produeix electricitat, calor a 90 º C, fred a 5 º C i fred industrial a -10 º C. Compta amb una planta de biomassa que permet la cogeneració d’electricitat i calor a partir de restes de poda dels jardins i parcs de Barcelona (residus agrícoles), de residus forestals i de cultius energètics. Pot processar fins a 28.000 tones / any de les quals almenys 10.000 procedeixen de jardins i parcs de Barcelona.

D’altra banda, la Central Marina, construïda inicialment per donar servei al barri de la Marina i al recinte firal, passa a ser una central de puntes i/o de suport quan la xarxa troncal estigui connectada amb la central de la Zona Franca. I la central del Port permetrà aprofitar el fred residual (fins a 30 MW) del procés de regasificació del gas natural liquat que ara es perd al Port, transportant a la central de la Zona Franca per al seu ús a la xarxa.

Informació extreta de:  www.e-noticies.cat 

Deixa un comentari

TOP