CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Creix un 70% el nombre de calderes de biomassa a Girona en tres anys

by / dilluns, 16 febrer 2015 / Published in Noticies

En aquests moments hi ha instal•lades unes 1.500 calderes de biomassa a comarques de Girona i la majoria són domèstiques. És el càlcul que fa una entitat del sector, que recull dades des del 2009 i que assegura que aquest tipus d’indústria encara està a les beceroles. La Generalitat només disposa de dades estimatives.

I casen bastant amb les d’aquesta entitat, l’Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa, AVEBIOM. Gràcies a la col·laboració d’una xarxa en la que hi ha instal·ladors, fabricants, distribuïdors, usuaris i institucions públiques, des del 2009 dibuixen el que han anomenat el termòmetre de les calderes de biomassa.

A Girona tenen registrades 490 calderes però aplicant un coeficient corrector els dóna que hi ha unes 1.500 calderes en funcionament que donen una energia d’aproximadament 80 megawatts. L’altra dada rellevant és que en només 3 anys, el nombre de calderes detectades ha crescut un 70%.

Malgrat aquest important augment, el gestor de projectes d’AVEBIOM, Juan Jesús Ramos diu que, comparant-nos amb altres zones de característiques similars (zones d’Àustria o Itàlia) encara estem molt lluny en nombre de calderes.

Hem de tenir en compte que el 60% de les comarques de Girona és bosc.

En aquesta xifra de 1.500 calderes hi ha incloses des de les grans que poden tenir instal·lades els ajuntaments o hotels fins a les domèstiques, que són majoria i representen el 70%.

noticia extreta de: http://cadenaser.com

Deixa un comentari

TOP