CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

Una instal.lació a Bigues i Riells va causar jurisprudencia en la substitució de Biomassa per Plaques solars

by / Dimarts, 06 desembre 2011 / Published in Noticies

Aquest matís de les normatives pot contribuir a viabilitzar els projectes de biomassa forestal

Noticia publicada a CTFC, 18 d’agost de 2009

La normativa tècnica sobre estalvi d’energia en rehabilitació d’antics edificis o en aquells de nova construcció, en estar referida a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària (ACS) o climatització de piscines cobertes, ha donat lloc a interpretacions que consideren erròniament com a opció única i obligada l’aportació energètica amb plaques solars tèrmiques.

És evident que en molts casos pot ser molt beneficiós i eficient disposar d’un sistema mixt amb plaques solars i caldera de biomassa per a la producció de calefacció i ACS. D’aquesta manera es produeix calefacció i ACS amb biomasa als mesos freds, i ACS amb les plaques durant tot l’any. Tanmateix en aquells casos on l’aprofitament de l’energia aportada per una caldera de biomassa sigui suficient, rendible i eficient durant tot l’any (incloent l’estiu), una lectura incomplerta de la normativa pot donar lloc a una inversió extra i innecesària en plaques solars.

Aquest podia haver estat el cas de Francesc, autopromotor de Bigues i Riells del Fai que recentment es veia obligat a instal•lar plaques solars en un habitatge de nova construcció. Francesc, conscienciat de les possibilitats dels recursos forestals del municipi assenyalava que “Bigues i Riells del Fai compta amb milers d’hectàrees de bosc totalment descuidat”.

Per tal de resoldre la interpretació de la normativa (Codi Tècnic de l’Edificació, CTE) va recòrrer al Síndic de Greuges i al Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya. D’acord amb aquests ens, és admissible no instal•lar cap placa solar per la producció d’aigua calenta sanitària si aquesta es genera amb una caldera de biomassa. A més, segons recorda Graelia S.L., el Decret 21/2006 (DOGC núm. 4574), de 24 de febrer, pel qual es regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis, estableix que, per a edificis que tinguin una demanda d’ACS superior a 50 litres diaris a una temperatura de referència de 60ºC, s’haurà de disposar d’un sistema de producció d’aigua calenta amb energia solar que contribueixi amb un % mínim tabulat. I també s’especifica que el requisit (producció d’aigua calenta amb energia solar) no serà d’aplicació si es produeix aquesta energia amb alguna altra energia renovable.

Finalment, aquest habitatge projectat a Bigues i Riells es podrà executar amb el subministre d’energia renovable exclusivament amb biomassa forestal.

Font Noticia Original: http://www.ctfc.es

denuncia Sindic Bigues i Riells Biomassa

One Response to “Una instal.lació a Bigues i Riells va causar jurisprudencia en la substitució de Biomassa per Plaques solars”

  1. […] ← Una instal.lació a Bigues i Riells va causar jurisprudencia en la substitució de Biomassa per Plaq… […]

Deixa un comentari

TOP