CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

La fira de Biomassa de Vic primer salo dedicat a l’aprofitament energètic dobla expositors

by / dilluns, 17 febrer 2014 / Published in Noticies

L’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha assenyalat aquest dimecres que la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya s’ha sabut consolidar com un “referent” i punt de trobada entre el sector forestal del país. Una mostra d’això és que en la seva tercera edició ha doblat el nombre d’expositors si es compara amb les xifres del 2012. En total, s’ha passat de 58 expositors ara fa dos anys, als 115. El batlle ha avançat que s’està estudiant la possibilitat que la fira passi a celebrar-se cada dos anys a Vic. L’any alternatiu passaria a organitzar-se des de la capital del país, en el marc del ‘Barcelona Bioeconomy Forum BBF’. El certamen se celebrarà a Vic els propers 20, 21 i 22 de febrer.

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya, el primer saló dedicat a l’aprofitament energètic d’aquest recurs al país, és des de l’any 2012 un espai d’impuls d’aquesta energia a Catalunya. Amb l’objectiu de donar a conèixer i facilitar l’explotació dels avantatges ambientals, socials i econòmics associats a l’aprofitament de la biomassa forestal, la fira vol ser un punt de trobada per a professionals del sector i una referència per als usuaris i ciutadans interessats en la font d’energia renovable.

Catalunya disposa de dos milions d’hectàrees de superfície forestal, de les quals, 1’3 milions corresponen a superfície arbrada. L’inventari forestal del Servei de Gestió Forestal calcula que cada any l’increment del volum aparent dels boscos és de 3’5 milions de metres cúbics.

La directora de l’Institut Català de l’Energia, Maite Masià, ha explicat que actualment, el país té en funcionament quatre plantes de producció de biocombustibles sòlids en forma de pèl·let. A més, en total, ja hi ha unes 2.000 calderes de biomassa en funcionament al país per a usos tèrmics, el doble que l’any passat, destinades a diversos àmbits com el domèstic, l’industrial, el municipal o el terciari. Aquests punts de calor sumen més de 200 MW en potència.

El Pla de l’Energia i Canvi Climàtic de Catalunya preveu que l’any 2020 la biomassa suposi un 16’6% del total de l’energia primària procedent d’energies renovables es consumeixi a Catalunya.

La comarca de la Selva és la zona més boscosa de Catalunya, seguida per les comarques del Berguedà, Osona i el Ripollès.

Noticia extreta de www.vilaweb.cat

Deixa un comentari

TOP